HDC BIBLIOTEKET

HDC Biblioteket

I början av 2019 fick vi en förfrågan av Herräng Dance Camp om vi inte kunde piffa upp ett av deras dansgolv, kallat Biblioteket. Dansgolvet är lokaliserat i Herräng Folkets Hus och fungerar till vardags som bibliotek. Men i fem jazziga sommarveckor under Herräng Dance Camp förvandlas biblioteket till ett vintage-inspirerat ”speakyeasy”-dansgolv för festivaldeltagarna. Av de tre dansgolv festivalen erbjuder utmärker sig Biblioteket då den varje kväll byter skepnad till en festlokal inspirerad av en specifik jazz-eras musik och stil. Utöver det används lokalen dagtid för dansklasser och filmvisning.

Vi föreslog att ge rummet ett andra skinn med paneler monterade framför bibliotekets bokhyllor för att skapa en ny bakgrund för aktiviteterna. För att tillföra djup och karaktär anlitades den Londonbaserade konstnären Natty Bo för att måla vissa paneler och DJ-bås (utformat av Gunnar Edvardsson). Materialen som användes var trä, plywood och textilier. En röd linoleummatta användes för att partiellt klä panelerna med ett enkelt geometriskt mönster. Det skulle ge rummet karaktär samtidigt som den refererar till inredningen på små klubblokaler under jazz-eran. Det valda linoleumet möjliggjorde att man enkelt kunde nåla fast tillfällig dekoration för olika temafester.

Målet med konstruktionen har varit att förenkla monteringen och demonteringen av den tillfälliga inredningen utan att göra inverkan på de befintliga väggarna så att man snabbt ska kunna återställa lokalen till sitt ursprungliga skick efter festivalens slut.

HDC wall

← PROJEKT I URVAL